NBA-sesongen

Sesongen er i gang

Posted by Chris

NBA-sesongen 201718 er allerede godt i gang, og den første måneden er allerede unnagjort. NBA er verdens klart mest prestisjefylte basketliga, og det knytter seg stor spenning til om tittelforsvareren Golden State Warriors kan forsvare tittelen.

NBA er delt opp i seks divisjoner som igjen består av en vestlig og østlig avdeling. Basketball regnes sammen med baseball, ishockey og amerikansk fotball som en av de fire store idrettene i USA, men det er bare seier i sluttspillet som gir heder og ære. Det som ihvertfall er sikkert er at NBA kommer til å spilles uten norske spillere både denne sesongen og i uoverskuelig framtid, men for basketinteresserte nordmenn er det allikevel mye å se fram til de neste månedene.

Golden State Warriors er den store favoritten

For å kvalifisere seg for sluttspillet er lagene nødt til å havne blant de åtte beste i enten Western eller Eastern Conference, og du får gode basketball odds på å tippe at Golden State ikke innfrir forhåndstipsene. Laget er nemlig den store favoritten blant bookmakerne, og i øyeblikket får du 1,60 i odds på at laget forsvarer NBA-tittelen. Cleveland Cavaliers regnes som den nærmeste utfordreren til 5,50 i odds, og dette var også laget som tapte for Golden State i vårens sluttspillfinale. Det skal allikevel mye til at denne sesongens finale blir en reprise av sommerens dramatiske oppgjør, og blant de mest betrodde outsiderne finner vi Houston Rockets, San Antonio Spurs og Boston Celtics.

Golden State Warriors er favoritter til å forsvare NBA-tittelen.

Golden State Warriors” (CC BY-SA 2.0) by Keith Allison

Flere godbiter venter i grunnspillet

Sluttspillet starter i midten av april, og fram til da skal det spilles flere spennende oppgjør i NBA. Første helgen i desember står blant annet Golden State mot Miami på programmet i American Airlines Arena. Dette kommer allikevel ikke til å bli noen plankekjøring for hjemmelaget, som noe overraskende tapte tre av de åtte første kampene sine i Pacfic Division. Motstander Miami skal allikevel få problemer med å nå sluttspillet, og det blir spennende å se om de kan detonere en aldri så liten oddsbombe.

Nøkkelspillere

På hjemmelaget bør du ta en ekstra titt på Klay Thompson, som var blant de ivrigste poengplukkerne i sesongstarten. I basketball er det også viktig hvem som vinner flest returer og som står for flest poenggivende pasninger. Hold derfor et øye med Kevin Durant og Draymond Green – førstnevnte avgjorde nesten finalen på egen hånd i juni. I tillegg blir det også spennende å se hvordan superveteranen David West gjør det.

Basketball er også en perfekt idrett for live-betting, og du kan blant annet spille på hvem som scorer flest poeng i løpet av et oppgjør. Det kan også hende at en storfavoritt som Golden State kommer sakte i gang mot antatt lettere motstand, og oddsen på seier blir derfor langt høyere hvis de skulle ligge under mot Miami etter den første perioden.

Kevin Durant blir en nøkkelspiller for Golden State denne sesongen.

Kevin Durant” (CC BY-SA 2.0) by Keith Allison

Miami skal slite med å nå sluttspillet, men laget har allikevel flere spennende spillere som kan være med på å prege oppgjøret. Laget hentet inn åtte nye spillere før sesongen, og du bør holde et godt øye med lagkapteinen Hassan Whiteside. Rodney McGruder har slitt med en skade i sesonginnledningen, men kanskje er han på banen igjen i denne kampen, hvor laget fra solskinnsstaten har alt å vinne mot det som mange mener er det klart beste laget i NBA.

Leave A Comment